Facebook
ДГ Зорница
Звездите променят света

Честита Баба Марта

Във весел празник за децата се превърна денят на Баба Марта в детската градина. И тази година в ДГ„Зорница“  гр. Плевен това беше празник с безкрайни  усмивки и много радост.

В началото на месецът на пролетта, всичкидеца очакваха с нетърпение от ранни зори моментът, в който по традиция ще се закичат счудно красиви мартенички - символи на здравето, чистотата и силата. Денят беше изпълнен с най-хубави думи, стихчета и песни.

Весели мартеници се усмихваха отвсякъде, а дечица от първа и втора група бяха облечени с традиционни български носии.

Баба Марта беше изпратила при децата свой помощник – щъркелът, предвестник на наближаващата пролет. Детските погледи засияха от радост, когато той долетя при тях. Красивият помагач също беше закичен на вратлето с мартеничка „Пижо и Пенда“, а кошничката му беше пълна с изплетените от Баба Марта бели и червени мартенички, които да донесат на децата и семействата им здраве и благополучие.

      Децата посрещнаха празника с много вълнение и щастливи очички..
Така премина този необикновен ден в детската градина - с много усмихнати лица, празнично настроение и с куп мартенички на детските ръчички, които те с радост вдигаха високо горе от радост. 

Моменти от празничният ден.