Facebook
ДГ Зорница
Звездите променят света

В ДГ "Зорница" от 02.04.2019г.- 15.04.2019 г. се проведе

С огромно желание и интерес всички възпитаници на детското заведение се включиха в инициираните ситуации организирани от педагогическите специалисти. Получи се една фиеста от приказни герои, детски книжки, песни, танци и драматизации, преплетени с много глъч, смях и трепкащи весели пламъчета в очите на всички деца.

 

Най- малките –актьори представиха следните драматизации:

  • „ ЛечеБубулече“ и „ Приятели“;
  • „ Житената питка „ и „ Галена Богданка“

Всички деца активно се включиха и в ръчното и самостоятелно изработване на детски книжки, като на всяка страница нарисуваха основен момент от любима приказка.

 

Приятелите ни от театралните трупи на гр. Ловеч и гр. Хасково представиха на нашите деца „ Белоснежка и Червенорозка“ и „ Стават чудеса“.

 

Най-големите деца показаха, че познават, почитат и уважават българския фолклор и традиции. Откриват неговите тайни от вълшебните книги вплетени във времето чрез патриотичния спектакъл „ Българи от старо време „ представен с голям апотеоз и въодушевление.

 

Участниците в Карнавала на приказните герои посетиха всички групи на детската градина пяха, танцуваха и съпреживяха заедно емоцията .

 

Приказката на детска градина „ Зорница“ се пренесе на пистата в ВВУБ „ Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия, където смелите мъже на авиацията направиха демонстрация на своите летателни умения.

 

Инициативата завърши с организирано посещение на Читалище „ Ракитин“ ,където децата се запознаха с библиотеката, разгледаха Етнографска сбирка „ Български фолклор“ и гледаха детските филми „ Палечка „ и „ Гърло от бутилка“.

 

Още снимки от инициативата, може да разгледате ---> ТУК