Facebook
ДГ Зорница
Звездите променят света

Областна седмица на четенето

В периода от 06.11 до 09.11.23 г. в рамките на Областната седмица на четенето в ДГ „Зорница“ се организираха дейности, свързани с българската книжовна култура и литературното творчество за деца.

Четвърта възрастова група „Звездички“ взеха участие с две посещения в СУ „Стоян Заимов“.

На 07.11 бъдещите първокласници посетиха2а клас с класен ръководител г-жа Дияна Попова и взеха участие в урок на тема „Приказни герои“. Заедно отгатваха имената на героите, откриваха първи и последен звук в дума. За финал децата съвместно изработиха маски и кукли за театър на маса.

 

На 08.11 четвърта възрастова група посетиха 4а клас с класен ръководител г-жа Людмила Йорданова. Четвъртокласниците представиха изразително четене на приказката „Червената шапчица“, а малките гости отгатваха гатанки, свързани с герои от други приказки. Съвместно големи и малки подредиха и залепиха пъзели с животни- герои от български народни приказки. 

 

Трета възрастова група „Слънчо“ взеха участие с творческа изява с драматизация на приказката „Дядо и ряпа“.
На 08.11 децата от групата посетиха ДГ „Първи юни“. Там съвместно с децата от тяхната трета възрастова група представиха своите драматизации на приказки. 

 

На 09.11 групата гостува в СУ „Стоян Заимов“. Децата се срещнаха с ученици от 3в и 4а клас, които им бяха приготвили откъси от различни приказки. След това малки и големи участваха във викторина и отговаряха на въпроси свързани с приказния свят. Посещението завърши с драматизацията на приказката „Дядо и ряпа“.