ДГ "Зорница"
Звездите променят света

Учебна евакуация - Полиция - Антитероризъм

Полицаи влязоха в детска градина „Зорница“

Учебна евакуация направиха в детска градина „Зорница“. 

 На електронната поща на детската градина е получено съобщение за наличие на взривно устройство на територията на  детското заведение. Следва сигнал до полицията и бързи мерки за извеждане на децата от сградата.

Полицаи от  2-ро РУ на МВР посрещнаха децата на двора след като им беше подаден сигнал за евакуация. Евакуирането на децата се извърши в рамките на 4 минути. Обучението и тренировката са задължителни за всички служители, присъстващи за деня. Главно отговорно лице за връзка по сигурността в детското заведение – Добринка Георгиева Михова – старши- учител.

Група ТП при 2-ро РУ на МВР Плевен водена от младши полицейски инспектор Михаил Ковачев и  полицейски инспектор Калоян Киров и полицаите от Група ППД при 2-ро РУ на МВР Плевен  Станислав Христов и Борислав Шушутев запознаха децата с полицейската професия и как трябва да се държат при заплаха от терористичен акт.

Малчуганите се зарадваха на униформените и с любопитство разгледаха полицейското оборудване. Да подържиш истинска полицейска палка и да научиш как се поставят белезници е забавно и интересно. Накрая децата получиха   диплянки с правилата за движение по пътищата.